יום חמישי, 9 בפברואר 2012

גולאש צ׳כי עם כופתאת לחם

גולאש צ׳כי עם כופתאת לחם

גולש:
1-1/4 ק׳ג בשר בקר לגולש
4 כוסות בצל קצוץ דק
3 שיני שום כתושות
1 כף קימל קלוי וטחון
1-1/2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית מיורן מיובש
1 כפית תימין מיובש
1 עלה דפנה
3 כפות רסק עגבניות
2 כפות חומץ בלסמי
4 כוסות ציר עוף
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
1 כף סוכר

בסיר עמוק וכבד מטגנים בשמן את הבצל עם הסוכר עד קרמול
מוסיפים את השום והקימל ומערבבים
מוסיפים את שני סוגי הפפריקה,המיורן,התימין ועלה הדפנה ומערבבים
מוסיפים רסק עגבניות,חומץ וציר עוף חם
מוסיפים את הבשר,מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
מכסים את הסיר,מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 1-1/2 שעות עד שהבשר רך מאד

כופתאת לחם:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס חלב (או מיים)
4 פרוסות לחם לבן לא טרי חתוכות לקוביות

בקערה גדולה טורפים ביצים,חלב ומלח
מנפים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים בהדרגה לתערובת הביצים
מערבבים בעזרת כף עץ גדולה עד לקבלת בצק חלק ויציב 
מוציאים את הבצק לקרש מקומח קלות
מוסיפים את קוביות הלחם ולשים את הבצק עד שקוביות הלחם נטמעות בו
מגלגלים מהבצק גלילים באורך של כ-15ס״מ(בעזרת ידיים רטובות)
מרתיחים בסיר גדול מיים,ממליחים
בזהירות מכניסים את גלילי הבצק למיים הרותחים
מכסים ומבשלים 40 דקות
מוציאים ופורסים

*אפשר להגיש בתוספת ניוקי תפו״א כתחליף לכופתאת.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה