יום רביעי, 1 בפברואר 2012

מרק פטריות עם שמנת

מרק פטריות עם שמנת

500 גרם פטריות שמפיניון טריות
50 גרם חמאה
5 שיני שום קצוצות דק
1 בצל קצוץ דק
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות קמח
מלח ופלפל לבן
1/2 כוס יין לבן יבש(לא הכרחי)
2 ליטר מיים
1 מיכל שמנת מתוקה

מנגבים את הפטריות(לא שוטפים ) ומפרידים את רגלי הפטריות
קוצצים דק את רגלי הפטריות ואת הכובעים פורסים דק
בסיר כבד ממיסים את החמאה ומטגנים את פרוסות הפטריות עד הזהבה - מוציאים 
באתו סיר מטגנים את הבצל,השום ורגלי הפטריות הקצוצות עד הזהבה
בוזקים את הקמח,מערבבים ומטגנים קלות תוך כדי בחישה
מוסיפים 2 כוסות מיים,אבקת מרק,מלח ופלפל לבן ומערבבים היטב
מורידים מהאש וטוחנים בבלנדר מוט לרוטב חלק
מוסיפים את יתרת המיים,פרוסות הפטריות המטוגנות והיין(אם משתמשים)
מחזירים לאש ומבשלים 1/2 שעה על להבה קטנה
מוסיפים תוך כדי בחישה את השמנת המתוקה
טועמים ומתקנים תיבול
מגישים חם

*ככל שאחוזי השמנת המתוקה גבוהים יותר המרק יהיה יותר קרמי ו עשיר טעם

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה