יום שישי, 29 ביוני 2018

ממליגה ( פולנטה ) משודרגת

1 כוס קמח תירס
3 כוסות ציר עוף ( או 3 כוסות מיים עם 3 כפיות אבקת מרק )
1 כוס חלב ( או שמנת מתוקה לבישול או חצי חלב חצי שמנת )
1 כפית מלח
1/2 כוס פרמזן מגורר ( או יותר )
3 מדליוני תרד קפואים ( מופרשים ,סחוטים היטב וקצוצים דק )
1כוס תירס קפוא ( מופשר )

בסיר בינוני מביאים את הנוזלים לרתיחה
מוסיפים את המלח
מנמיכים את הלהבה
מוסיפים את קמח התירס בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי בעזרת כף עץ
ממשיכים לערבב כל הזמן עד שהתערובת מתחילה להסמיך
מוסיפים את התרד ומערבבים עד שהוא נבלע בתערובת
מוסיפים את התירס ומערבבים
מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מכבים את האש ומגישים מיד

אם לא אוכלים מיד מעבירים את הממליגה  מהסירלתבנית  משומנת קלות . משטחים היטב ומזלפים מעט שמן גם מעל
מכסים בניילון נצמד ובזמן ההגשה מחממים במיקרוגל
שאריות (אין הרבה סיכוי שישארו ) אפשר לחתוך לקוביות ולטגן בשמן זית ולאכול כ׳ טיף או להוסיף לסלט ירוק

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה