תוויות
סלטים
(11)
חזה עוף
(9)
מרקים
(8)
עוף
(8)
בשר טחון
(5)
ביצים
(3)
ירקות
(3)
סלמון
(3)
פסטה
(3)
קטניות
(3)
נודלס
(2)
תבשילי בשר
(2)
תפוחי אדמה
(2)
אורז
(1)
גזר
(1)
דגים לבנים
(1)
חצילים
(1)
כרובית
(1)
עדשים
(1)
פולנטה
(1)
קציצות ירק
(1)
רטבים לסלט ירוק
(1)
שורש סלרי
(1)
תוספת למרק
(1)
יום שישי, 8 ביוני 2012
כדורי בשר ברוטב תפוזים ומייפל
750 גרם בשר בקר רזה טחון
1 בצל סגול קצוץ דק מאד
3 כפות פרורי לחם טריים
1 ביצה גדולה טרופה
מלח עבה ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1.5 כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
0.5 כוס מייפל
0.5 כוס מיים
1 גזר בינוני מגורר דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק מאד
1 כפית גדושה אבקת קארי
מלח ופלפל לטעם
מערבבים את 5 המרכיבים הראשונים לתערובת אחידה אך אוורירית ומשהים בקירור לשעה לגיבוש
בסיר עמוק ולא רחב מרתיחים את כל חומרי הרוטב
מכינים מתערובת הבשר כדורים קטנים ( בגודל זית ענק )
מעבירים בעדינות את כדורי הבשר לסיר הרוטב (ברתיחה עדינה )
מחזירים לרתיחה,מעבירים ללהבה הכי קטנה ומבשלים בעדינות כחצי שעה בסיר מכוסה
מחזירים את הסיר ללהבה הכי חזקה ומבשלים לא מכוסה 10 דקות לצמצום הרוטב
מגישים על אורז לבן וסלט ירוק
רצועות חזה עוף ברוטב שמנת וחרדל
750 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
250 גרם ( 1 סלסלת פטריות שמפיניון ) פרוסות
1 בצל לבן קטן פרוס דק
2 כפיות פפריקה מעושנת ( או מתוקה )
1 כף חרדל איכותי
1/2 כוס שמנת מתוקה לבישול
מלח ים לטעם
1 כף שמן זית + 1 כף חמאה לטיגון
1 כוס ציר עוף מרוכז
מתבלים בפפריקה את רצועות העוף
מטגנים את רצועות העוף בעדינות ( 2-3 דקות) בחמאה ושמן זית
מוסיפים את הבצל והפטריות ומאדים מספר דקות
מוסיפים את החרדל ומערבבים היטב
מוסיפים את השמנת וציר העוף
מתבלים במלח
מביאים לרתיחה , מערבבים ומכבים את האש
מגישים על אורז, איטריות רחבות או מחית תפו״א
הירשם ל-
רשומות (Atom)