יום שבת, 1 בספטמבר 2012

עדשים בדבש

1 כס עדשים ( שחורות או ירוקות ) שטופות ומסוננות
2 כוסות מיים
2 כפות דבש ( מייפל או סילאן )
2 כפות סויה דלת נתרן
2 כפות שמן זית
1/2 כפית ג׳ינג׳ר טרי מגורר
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

מאדים בשמן זית את הבצל עד שקיפות
מוסיפים את השום , הג׳ינג׳ר , העדשים , המיים והתיבול
מביאים לרתיחה , מקטינים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים מתרככות ( אך לא מתפוררות ! )

מגישים עם אורז

*אפשר להוסיף (לאחר אידוי הבצל ) קוביות קטנות של גזר,בטטה או דלעת
*אפשר להוסיף אפונה ירוקה קפואה ( בסיום הבישול ) לתוספת צבע

תגובה 1:

  1. ניסיתי, יצא מעולה! תודה :-)
    הייתי שמחה אם תוסיפי כמה זמן בערך לוקח לעדשים להתרכך.
    הוספתי גם אבקת מרק וזה היה טוב.

    השבמחק