יום שלישי, 27 באוקטובר 2015

פילטים של דג לבן בטפנד זיתים

פילטים של דג לבן ( עם עור או בלי ) כמספר הסועדים
טפנד זיתים שחורים או ירוקים
עגבניות בשלות מוצקות פרוסות דק
שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אורגנו יבש

מניחים את פילטים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מתבלים במלח ופלפל
מורחים כל פילט בטפנד זיתים 
מניחים מעל פרוסות עגבניה לכיסוי  
מתבלים במלח ופלפל
מזלפים שמן זית מעל 

אופים בתנור מחומם מראש ל 200 מעלות במשך 10 דקות או פחות ) תלוי בעובי הדג (

מגישים על מחית תפו״א  וסלט ירוק

סלט אגוזי מלך

2 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס
2 עגבניות גדולות בשלותומוצקות חתוכות לקוביות
1 פלפל ירוק בינוני חתוך לקוביות
1 מלפפון בינוני חתוך לקוביות
1/2 כוס עלי נענע קרועים
1/2 כוס עלי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
3 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

מערבבים את הירקות בקערה ומתבלים

מגישים עם עוף או בשר צלוי

יום שבת, 3 באוקטובר 2015

Sloppy joe

1/2 ק״ג בשר בקר רזה טחון
1 כוס בצל קצוץ דק
1 כף שמן זית
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס קטשופ
1 כף רוטב וורצסטרשר
2 כפיות חרדל ( 1 דיז׳ון חריף ו 1 גרגרים(
1/2 כף סוכר חום
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1 כפית חומץ בן יין אדום
מלח ופלפל שחור

מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשנה צבע
מוסיפים את השום ומערבבים היטב
מערבבים בקערה את כל יתר החומרים ומוסיפים למחבת
מערבבים היטב ומבשלים 20 דקות

מגישים בתוך לחמנית המבורגר עם התוספות המקובלות 

מחית תפו״א עם אפונה ירוקה ובצל ירוק

1 ק״ג תפו״א
1/2 ק״ג אפונה ירוקה קפואה
1/2 חבילה בצל ירוק חתוך לטבעות דקות
2 כפות חמאה לא מלוחה
1/2 כוס שמנת חמוצה
מלח ופלפל שחור

מקלפים את תפ״א וחותכים לקוביות שבות 
מבשלים במיים מומלחים עד ריכוך
ב 5 דקות אחרונות מוסיפים לסיר את האפונה
מסננים היטב
מוסיפים את החמאה והשמנת החמוצה
מועכים עד לקבלת המרקם הרצוי לטעמכם
מתבלים במלח ופלפל שחור
מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים