יום חמישי, 6 באוגוסט 2015

שקשוקה יוונית

עגבניות טריות בשלות אבל לא רכות מגוגרת גס
שום כתוש לפי הטעם
אורגנו יבש
ביצים כמספר הסועדים
מלח ופלפל שחור
 גבינת פטה מגוררת
שמן זית לטיגון

מחממים את השמן במחבת
מוסיפים את השום ומערבבים 
מוסיפים את העגבניות והאורגנו ומבשלים מספר דקות עד שהנוזלים מתאדים והרוטב מסמיך
מוסיפים את הביצים ומבשלים עד לקבלת המרקם הרצוי( לפי טעמכם  ) של הביצים
זורים את הגבינה המגוררת 
מגישים עם לחם טרי

חציל חמוץ מתוק

1חציל גדול חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
3 כפות סויה
3 כפות חומץ אורז
2 כפות מחוקות סוכר חום
2 שיני שום כתושות
2 כפיות קורנפלור מומסות בכף מיים קרים
שמן צמחי לטיגון
מלח ופלפל לטעם
2 כפות שומשום קלוי
 
מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה
מוסיפים את הקורנפלור המהול במיים
מחממים את השמן בווק
מטגנים את קוביות החציל עד השחמה קלה 
מוסיפים את רצועות הפלפל ומתגנים עוד מספר דקות
מוסיפים את הרוטב . מלח ופלפל ומערבבים היטב
ממשיכים לטגן מספר דקות
מכבים את האש ומוסיפים את השומשום

מגישים על אורז לבן מאודה