יום שלישי, 2 באפריל 2013

צלי בקר ברוטב עגבניות

1 ק״ג בשר בקר לצלי חתוך לקוביות קטנות
1 בצל גדול קצוץ דק
6 שיני שום קצוצות דק
4 כפות גדושות רסק עגבניות
2 גזרים גדולים פרוסים לטבעות ( או 2 כוסות גזר גמדי )
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה
1/2 כוס ציר עוף
מלח עבה ופלפל שחור גרוס טרי
1 כף שמן לטיגון

מחממים את השמן בסיר
מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שקיפות
מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים מספר דקות
מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד מספר דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפים את הירקות , מערבבים , מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עד שהבשר רך מאד והרוטב סמיך
מערבבים מדי פעם ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט ציר עוף
אם משתמשים בירקות קפואים , מוסיפים אותם לסיר רק כ 20 דקות לפני סיום הבישול

מגישים עם אורז לבן וסלט ירקות

פילה סלמון צלוי בחמאה

1 פילה סלמון עם עור במשקל 1 ק״ג
4 כפות חמאה
מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי
פטרוזיליה טריה ( או שמיר ) קצוצה דק

מחממים תנור ל 250 מעלות
מניחים בתבנית אפיה ( בגודל שתחיל את פילה הסלמון ) את החמאה
מכניסים את התבנית לתנור החם
כאשר החמאה נמסה מוציאים ( בזהירות ! ) את התבנית
מניחים את פילה הדג בתוך התבנית  עם העור כלפי מעלה
צולים מספר דקות
מוציאים בזהירות מהתנור ומקלפים את העור
       ,    ומתבלים במלח ים ופלפל
הופכים את הדג ומתבלים במלח ופלפל
מחזירים לתנור ואופים כ 15 דקות עד שהדג מאבד את שקיפותו ( זהירות לא לייבש ! )
מגישים עם פטרוזיליה ( או שמיר ) מפוזרת מעל